خبرنگار سوری شبکه تلویزیونی «العالم» عنوان کرد که نسبت به حاج قاسم سلیمانی احساس دین می‌کرده و به‌عنوان یک شهروند سوریه سردار سلیمانی را «هم‌وطن» خود می‌داند.
  • ۱۳۹۹-۰۵-۱۷ - ۱۵:۰۶
  • 00
روایت خبرنگار العالم از احساس دین به «حاج قاسم»/ هم‌وطن ما هم بود
روایت خبرنگار العالم از احساس دین به «حاج قاسم»/ هم‌وطن ما هم بود

  به گزارش «فرهیختگان»،باسل کعده متولد سوریه و حدود هشت سال است که در ایران حضور دارد. او بیش از پنج سال است که به عنوان خبرنگار در شبکه «العالم» فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به روز خبرنگار. خبرنگار کسی است که نکات ریز و ابعاد آن را می‌داند، اطلاعات را به اندازه یک اقیانوس با عمق ۱۰ سانت می‌بیند و وقتی با موضوع جدیدی مواجه می‌شود عمق اطلاعات خود را در این زمینه بیشتر می‌کند.

خبرنگار شبکه العالم درباره ویژگی یک خبرنگار خلاق گفت: این مورد بستگی به نوع نگاه هرکسی به موضوع دارد. یک خبرنگار باید مهارت لازم را برای دید صحیح و کامل به موضوع داشته باشد، زاویه‌ای که معمولاً از نگاه بقیه افراد یک جمع یا جامعه دیده نمی‌شود.

کعده درباره مهمترین کار گزارشی خود توضیح داد: اول لازم است بگویم با اینکه مثلاً من و حاج قاسم سلیمانی متعلق به یک کشور نیستیم اما من به عنوان یک سوری حاج قاسم را هموطن خود می‌دانم و مطمئنم یک عراقی آزاده هم حاج قاسم را هموطن خود احساس می‌کند و باقی مردم آزاده کشورهای مختلف هم همینطور.

این خبرنگار سوریه‌ای ادامه داد: از لحظات اول شنیدن خبر شهادت سردار قلب‌ها، دفتر تهران شبکه العالم با تمام نیرو و توان سعی کرد با پوشش لحظه به لحظه بازتاب‌های این خبر در تهران و باقی شهرستان‌های ایران به بهترین نحو، حال و هوای ایران را به مخاطبان عرب زبان منتقل کند. در واقع نسبت به حاج قاسم شهید احساس دین می‌کردم و تلاش می‌کردم بتوانم تمام توانم را برای پوشش هرچه بهتر این خبر ناگوار و بازتاب‌های آن به مخاطب به کار گیرم. مراسم تشیع سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در تهران و قم یکی از آن روزهای فراموش نشدنی من در عرصه خبرنگاری بود.

وی درباره کار کردن در شبکه العالم به‌عنوان یک رسانه بین‌المللی عنوان کرد: شبکه العالم به عنوان یکی از شبکه‌های شناخته شده در حوزه خبر در خیلی از کشورهای عربی مخاطب دارد و به عنوان یک شبکه مرجع توانسته خود را معرفی کند، لذا به ویژه در سال‌های اخیر کار کردن در این شبکه را یک تکلیف شرعی می‌دانم.

این خبرنگار سوری درباره حضور خبرنگاران برون مرزی در مناطق جنگی توضیح داد: من خودم از کشوری آمدم که متاسفانه حدود ۱۰ سال درگیر جنگ ناخواسته بوده پس موضوع جنگ را کاملاً لمس کرده و حس می‌کنم. به عنوان خبرنگار در مناطق جنگی نبودم ولی جنگ را با پوست و خونم لمس کردم.

وی درباره شناختش نسبت به مخاطب برون مرزی گفت: رسالت خبرنگار یک رسالت مشخص و رساندن حقایق به مخاطب است و از آنجا سخت‌تر می‌شود که شما باید حقایق کشور ایران را برای مخاطبی توضیح بدهید که شناخت کاملی به ایران ندارد و در بسیاری از موارد آشنایی مخاطب با ایران از طریق رسانه‌های معاند است. در چنین شرایطی ما باید صداقتمان را به مخاطب از طریق نوع بیان و چگونگی برخورد با مسائل ثابت کنیم تا بتوانیم ایران واقعی را به جهانیان بشناسانیم.

کعده در پایان تاکید کرد: هم در این مدت بازخوردهای مخاطبان مثبت بوده و هم از بودن در ایران همواره خاطرات خوب داشته‌ام و علی رغم دوری از خانواده، در اینجا احساس غربت نکرده‌ام./ مهر

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰